Κανθαρέλες Τουρσί




Το Φθινόπωρο μέσα σε δρυοδάση είναι εύκολο να εντοπίσει κανείς τα άγρια μανιτάρια Κανθαρέλες, τα οποία μπορεί να τα φτιάξει και τουρσί, προκειμένου να διατηρηθούν περισσότερο χρονικό διάστημα. 
Υλικά
1,5 κιλό άγρια μανιτάρια Κανθαρέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε δύο κομμάτια
1-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα τις προτιμήσεις)
1-2 φύλλα δάφνης
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπεριά (ωραία είναι και η Φλωρίνης)
1/3 φλιτζάνι του  καφέ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ λευκό ξύδι
1 κουτάλι της σούπας μηλόξυδο
1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι νερό.
Χρόνος προετοιμασίας 20-30 λεπτά.
Μοιράστε την ποσότητα των μανιταριών σε τέσσερα μέρη και βάλτε την κάθε δόση σε ένα βαθύ τηγάνι για σοτάρισμα σε αναμμένη εστία, έως ότου τα μανιτάρια απελευθερώσουν τα περισσότερα υγρά. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, μεταφέρετε όλη την ποσότητα των μανιταριών σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε όλα τα παραπάνω υλικά. Αφήστε το μείγμα να φτάσει στο σημείο βρασμού και έπειτα χαμηλώστε την εστία και αφήστε το μείγμα να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Αφού βράσει το μείγμα, αφαιρέστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, αφού έχει κρυώσει το μείγμα, τοποθετήστε την κατσαρόλα με το μείγμα για ένα βράδυ στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα μοιράστε το μείγμα με τα μανιτάρια σε βάζα, τα οποία πρέπει να τα έχετε αποστειρώσει σε βραστό νερό. Σφραγίστε τα βάζα με το τουρσί και μετά από 3 ημέρες θα μπορέσετε να το δοκιμάσετε. 
Ένα τέτοιο τουρσί διατηρείται σε βάζα εκτός ψυγείου για 6 μήνες περίπου και αποτελεί ωραίο συνοδευτικό για τσίπουρο και ούζο. Μπορείτε με την ίδια συνταγή να ετοιμάσετε τουρσί με Μαύρες τρομπέτες (Craterellus cornucopioides) ή ακόμα με Βολίτες, τους οποίους καλό είναι να τους έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια.