Οι προγνώσεις για την Ελλάδα




Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν αρκετά «φτωχός» στην ανάπτυξη άγριων μανιταριών εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της σχετικής ανομβρίας στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Οι σποραδικές βροχοπτώσεις κατά τόπους έδωσαν λίγα καρποσώματα στη Δυτική, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ανατολική Θεσσαλία, χωρίς ωστόσο αυτό να ικανοποιεί τους λάτρεις των άγριων μανιταριών. Ο Σεπτέμβριος, όμως, φαίνεται να μας αποχαιρετά με αρκετά ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη μανιταριών και ο Οκτώβριος έρχεται πολύ ελπιδοφόρος!
Ήδη από σήμερα, 28/9/2017 στους χάρτες του Mushring.com αποτυπώνεται υψηλή καρποφορία σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Κατά τις επόμενες ημέρες στο χάρτη μπαίνει και η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Θεσσαλία, περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, ο Όλυμπος και μια μικρή περιοχή στην Ανατολική Πελοπόννησο
Παραπάνω παρατίθεται ενδεικτικά ένας προγνωστικός χάρτης για την περιοχή του Ολύμπου, το Ελατοχώρι Πιερίας, όπου στις 6-8 Οκτωβρίου διοργανώνουν τις «Μανιταρομέρες 2017». Ο προγνωστικός χάρτης στις 4 Οκτωβρίου αποτυπώνει την πιθανότητα πολύ υψηλής καρποφορίας για τα Πιέρια όρη, πράγμα που σημαίνει πως και για τις επόμενες 3-4 ημέρες τα μανιτάρια θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Να σημειώσουμε πως το Mushring.com παρέχει δωρεάν πρόγνωση και ενημέρωση σχετικά με την πιθανότητα ανάπτυξης μανιταριών σε όλους τους συλλόγους που σχετίζονται με τα μανιτάρια. 
Αν, λοιπόν, είστε μέλη συλλόγου μανιταρόφιλων και διοργανώνετε κάποια εκδήλωση και θέλετε να γνωρίζετε αν θα υπάρχουν μανιτάρια στην περιοχή όπου σχεδιάζετε να εξορμήσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: info@mushring.com είτε με μήνυμα στη σελίδα του Mushring.com στο facebook @mushring.