Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Forest Walker, το παιχνίδι του μανιταρόφιλου!
Πολλοί λάτρεις των άγριων μανιταριών και των εξορμήσεων στη φύση αυτή την εποχή βρίσκονται εν αναμονή της ανοιξιάτικης σεζόν. Βέβαια, κάποιοι πιο τολμηροί και παθιασμένοι, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, βγαίνουν στα δάση προς αναζήτηση των χειμερινών μανιταριών. Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με τη συλλογή μανιταριών, αλλά σίγουρα διστάζουν είτε γιατί δεν έχουν την κατάλληλη παρέα που θα τους μυήσει στα μυστικά της αναγνώρισης μανιταριών είτε γιατί βρίσκονται μακριά από την παρθένα φύση. 

Αν, λοιπόν, είστε παθιασμένος μανιταροσυλλέκτης ή εντελώς αρχάριος σ’ αυτή την ενασχόληση, ένα παιχνίδι προσομοίωσης συλλογής και αναγνώρισης μανιταριών έρχεται το 2018 για να καλύψει όμορφα και δημιουργικά τoν ελεύθερο χρόνο σας. 


Το παιχνίδι προσομοίωσης συλλογής και αναγνώρισης μανιταριών ονομάζεται Mushrooms: Forest Walker. Ο παίκτης ή οι παίκτες, καθώς παρέχει και τη δυνατότητα ομαδικού παιχνιδιού, μπορεί να αναζητά μανιτάρια στο δάσος, να τα φωτογραφίζει με το κινητό του, να τα βάζει στο καλάθι και να τα αναγνωρίζει. Στη συνέχεια, καλείται να επιβιώσει στο δάσος ανάβοντας φωτιά και μαγειρεύοντας τα μανιτάρια. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη του παιχνιδιού στην περίπτωση που ο παίκτης κάνει λάθος αναγνώριση και μαγειρέψει δηλητηριώδη μανιτάρια…

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στον παίκτη να παρασκευάσει ελιξίρια από φαρμακευτικά μανιτάρια. Κατά την περιπλάνησή του στο δάσος ο παίκτης θα συναντήσει χαρακτήρες που αναζητούν σπάνια μανιτάρια και αν τους βοηθήσει θα λάβει ως ανταμοιβή χρήσιμα αντικείμενα και ειδικές συνταγές.

Ο μανιταροgamer έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί εικονικά σε πέντε διαφορετικές περιοχές: Στη Βόρεια Αμερική, στη Νότια Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αυστραλία. 

Πηγή: store.steampowered.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Coprinus comatus στη μάχη κατά της λευχαιμίας

Το αρκετά διαδεδομένο και εδώδιμο μανιτάρι Coprinus comatus που ευδοκιμεί στα λιβάδια της Ευρώπης και της Αμερικής φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λευχαιμίας.
Είναι ήδη γνωστό πως ο Coprinus comatus έχει μεγάλη θρεπτική αξία, λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής του δράσης. Σε διάφορες μελέτες που έγιναν στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί πως αυτό το μανιτάρι περιέχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη και γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών. 
Μια καινούργια όμως έρευνα από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντας των ΗΠΑ απέδειξε πως μία πρωτεΐνη του μανιταριού Coprinus comatus συμβάλλει στη θανάτωση του λευχαιμικού κυττάρου T. 
Συγκεκριμένα, οι εργαστηριακές μελέτες απέδειξαν πως η πρωτεΐνη Υ3 που υπάρχει στο μανιτάρι αυτό δεσμεύεται με τη γλυκάνη LDNF και μ’ αυτή τη διεργασία τα ένζυμα που προκύπτουν είναι ικανά να θανατώσουν το λευχαιμικό κύτταρο T σε ένα ποσοστό 90%. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιε…

Πλένονται ή δεν πλένονται τα μανιτάρια;

Ένα θέμα συζήτησης που πυροδοτεί συχνά σχόλια και διχάζει τους λάτρεις των μανιταριών είναι το εάν πρέπει ή όχι να πλένονται τα μανιτάρια προτού μαγειρευτούν. Επειδή είναι γνωστό πως τα μανιτάρια λόγω της πορώδους σύνθεσής τους είναι αρκετά απορροφητικά, έχει επικρατήσει η άποψη πως τα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται και αρκεί απλώς να σκουπίζονται με μια υγρή πετσέτα ή να καθαρίζονται με ένα βουρτσάκι.
Σίγουρα, μια μέθοδος γρήγορου καθαρισμού με υγρή πετσέτα εφαρμόζεται εύκολα σε μανιτάρια μικρής ποσότητας και κυρίως σ’ αυτά που προέρχονται από καλλιέργεια. Εφόσον τα μανιτάρια καλλιεργούνται μέσα σε αποστειρωμένα κομπόστ, ελαχιστοποιείται και η πιθανότητα να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια και ταυτόχρονα διατίθενται στον καταναλωτή αρκετά καθαρά. 
Τι γίνεται όμως με τα μανιτάρια που συλλέγουμε στο δάσος; Αρκεί ένα απλό υγρό καθάρισμα για να απομακρυνθούν οι λάσπες, τα βακτήρια και τα έντομα; Σ’ αυτή την περίπτωση ασφαλώς και επιβάλλεται το πλύσιμο με νερό, αρκεί να ληφθεί υπόψη πως απαιτ…

Ο Ιούλιος των μανιταριών

Ο φετινός Ιούλιος αποδείχθηκε παραδεισένια εποχή για όσους εξόρμησαν στα δάση και στους αγρούς για άγρια μανιτάρια. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Mushring.comη καρποφορία συνεχίζεται ως έναν βαθμό μέχρι τις 20 Ιουλίου. Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν άγρια μανιτάρια είναι από την Κεντρική Ελλάδα και πάνω, και κυρίως στην Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. 
Από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, κατεξοχήν καλοκαιρινά μανιτάρια, όπως τα αγαπημένα μας Καισαρικά (Amanita caesarea), εντοπίστηκαν σε μεγάλη αφθονία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το παράδοξο όμως ήταν πως χαρήκαμε ιδιαιτέρως με τον εντοπισμό ειδών, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, που απαντούν κυρίως το Φθινόπωρο, όπως οι Μακρολεπιότες (Macrolepiota procera). 
Το ακόμη πιο παράδοξο που συνέβη αυτόν τον Ιούλιο είναι πως αναπτύχθηκαν όχι μόνο φθινοπωρινά μανιτάρια, αλλά ακόμη και ορισμένα χειμωνιάτικα είδη, όπως οι Μαύρες τρομπέτες (Craterellus cornucopioides), τόσο στην Ελλάδα όσο και σε γειτονικές βαλ…