Κανθαρέλλες σοτέ



Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να μαγειρέψετε τις Κανθαρέλλες είναι σοτέ στο τηγάνι με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο σκόρδο. 

Αφού πλύνετε καλά τα μανιτάρια για να απομακρυνθούν τυχόν ακαθαρσίες, κυρίως χώμα ή υπολείμματα από φύλλα, τα στεγνώνετε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί. Συμβουλή: μην μουλιάσετε τις Κανθαρέλλες μέσα σε λεκάνη με νερό, απλά μπορείτε να τις πλύνετε με τρεχούμενο νερό κάτω από τη βρύση.

Έπειτα, ζεστάνετε στο τηγάνι λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού ρίξτε το σκόρδο είτε κομματάκια είτε πολτοποιημένο. Η ποσότητα του σκόρδου εξαρτάται από τις γευστικές επιθυμίες του καθενός. Εμείς προτιμήσαμε να βάλουμε μόνο μία σκελίδα, για να μην καλυφθεί το εξαιρετικό άρωμα των Κανθαρέλλων. 


Όταν φανεί πως το λάδι έχει κάψει αρκετά, ρίχνετε τα μανιτάρια και αναδεύετε ελαφρώς. Προσθέστε λίγο αλάτι, ανάλογα βέβαια με τις προτιμήσεις του καθενός. 

Αναδεύετε ελαφρώς τις Κανθαρέλλες ώστε να σοταριστούν ομοιόμορφα και σε λίγα λεπτά το γεύμα σας είναι έτοιμο. Οι πιο μερακλήδες μπορούν εναλλακτικά αντί για ελαιόλαδο να χρησιμοποιήσουν και βούτυρο, που σίγουρα προσθέτει έξτρα γεύση.

Εάν στο τέλος, λίγο πριν σερβιριστούν, προσθέσετε και λίγο πιπεράκι, λευκό ή κόκκινο, η γεύση τους απογειώνεται! 

Καλή σας όρεξη! 
Η συνταγή: spiciefoodie