Νέο τεστ για την αναγνώριση δηλητηριωδών μανιταριών


Ένα νέο τεστ μπορεί να ανιχνεύσει μέσα σε λίγα λεπτά τα πιο τοξικά και δηλητηριώδη μανιτάρια, όπως δηλητηριώδεις Αμανίτες. 

Το νέο αυτό τεστ που αναπτύχθηκε από ομάδα επιστημόνων του Agricultural Research Service (ARS), μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία αμανιτίνης σε συγκεντρώσεις τουλάχιστον μέχρι 10 μέρη ανά δισεκατομμύριο μέσα σε περίπου 10 λεπτά, λαμβάνοντας δείγμα ακόμη από μανιτάρι μεγέθους κόκκου ρυζιού ή από τα ούρα εκείνου που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια, όχι μόνο ανθρώπου αλλά ακόμη και σκύλου, καθώς ως γνωστόν τα σκυλιά τρώνε αδιακρίτως μανιτάρια.

Επειδή, λοιπόν, τα μανιτάρια αποτελούν μια αγαπητή τροφή, η ομάδα των επιστημόνων ανέπτυξε ένα ευαίσθητο τεστ ανίχνευσης της τοξίνης στα ούρα, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς στην έγκαιρη διάγνωση και καλύτερη αντιμετώπιση δηλητηρίασης από μανιτάρια. 

Ακόμη, σε περίπτωση που το τεστ διατεθεί στην αγορά, θα είναι ένας γρήγορος και προσιτός τρόπος για τους λάτρεις των μανιταριών, ώστε με την εφαρμογή του τεστ σε ένα μανιτάρι να μπορούν να γνωρίζουν την ύπαρξη ή όχι της αμανιτίνης.  

Πηγή: ars.usda.gov
mushring