Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η εφαρμογή mushring.com παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε χάρτες πρόγνωσης ευδοκίμησης μανιταριών προηγούμενης περιόδου (Free Trial)

Οι εγγεγραμμένοι (registered) χρήστες της σελίδας mushring.com έχουν πια τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χάρτες πρόγνωσης ευδοκίμησης μανιταριών προηγούμενης περιόδου, από 16 μέχρι 9 ημέρες νωρίτερα, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να αγοράσουν ένα mushring plan. Με την παροχή αυτής της δυνατότητας ο κάθε καινούργιος χρήστης θα μπορεί να πάρει μια πρώτη ιδέα για το πώς αποτυπώνεται η πρόγνωση επάνω στο χάρτη, αλλά και να ελέγξει αν στις περιοχές που τον ενδιαφέρουν είχαν αναπτυχθεί μανιτάρια τις προηγούμενες ημέρες.
 Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να διερωτηθεί γιατί πρέπει πρώτα κάποιος να εγγραφεί ως χρήστης για να έχει αυτή δυνατότητα;
Μία πρώτη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι πως το mushring.com απευθύνεται κυρίως σ’ αυτούς που πραγματικά αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση και ενδιαφέρονται για τη συλλογή μανιταριών.
Το mushring.com παρέχει την πληροφορία πότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη μανιταριών, χωρίς να δηλώνεται και το πόσο θα διαρκέσει η καρποφορία τους. Όταν, λοιπόν, αποτυπωθεί στο χάρτη πως σε μια περιοχή ξεκινά η ανάπτυξη μανιταριών, ένας χρήστης μπορεί να υπολογίσει πως, ανάλογα βέβαια με τον τύπο του μανιταριού, για τις επόμενες 2-3 ημέρες τα μανιτάρια αυτά θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Αν μάλιστα πρόκειται για Μορχέλες, όπου η καρποφορία τους μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες, τότε πια γίνεται κατανοητό πόσο χρήσιμο είναι να δίνεται δωρεάν η πληροφορία για την ευδοκίμηση προγενέστερης περιόδου. 
Το πιο σημαντικό απ’ όλα βέβαια είναι πως κατά καιρούς δίνεται κάποιο mushring plan δωρεάν σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες ή ακόμη παρατείνεται δωρεάν η διάρκεια του mushring plan που είχαν ήδη επιλέξει να αγοράσουν. Τώρα μάλιστα που πλησιάζει και η φθινοπωρινή σεζόν, το Mushring θα φανεί πολύ γενναιόδωρο απέναντι στους φίλους και ακολούθους του, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να προετοιμαστούν σωστά για τις φθινοπωρινές τους εξορμήσεις, χωρίς να περιπλανιούνται άσκοπα στα δάση, γλιτώνοντας έτσι χρόνο, κόπο και χρήμα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Coprinus comatus στη μάχη κατά της λευχαιμίας

Το αρκετά διαδεδομένο και εδώδιμο μανιτάρι Coprinus comatus που ευδοκιμεί στα λιβάδια της Ευρώπης και της Αμερικής φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λευχαιμίας.
Είναι ήδη γνωστό πως ο Coprinus comatus έχει μεγάλη θρεπτική αξία, λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιμικροβιακής του δράσης. Σε διάφορες μελέτες που έγιναν στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί πως αυτό το μανιτάρι περιέχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη και γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών. 
Μια καινούργια όμως έρευνα από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντας των ΗΠΑ απέδειξε πως μία πρωτεΐνη του μανιταριού Coprinus comatus συμβάλλει στη θανάτωση του λευχαιμικού κυττάρου T. 
Συγκεκριμένα, οι εργαστηριακές μελέτες απέδειξαν πως η πρωτεΐνη Υ3 που υπάρχει στο μανιτάρι αυτό δεσμεύεται με τη γλυκάνη LDNF και μ’ αυτή τη διεργασία τα ένζυμα που προκύπτουν είναι ικανά να θανατώσουν το λευχαιμικό κύτταρο T σε ένα ποσοστό 90%. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιε…

Πλένονται ή δεν πλένονται τα μανιτάρια;

Ένα θέμα συζήτησης που πυροδοτεί συχνά σχόλια και διχάζει τους λάτρεις των μανιταριών είναι το εάν πρέπει ή όχι να πλένονται τα μανιτάρια προτού μαγειρευτούν. Επειδή είναι γνωστό πως τα μανιτάρια λόγω της πορώδους σύνθεσής τους είναι αρκετά απορροφητικά, έχει επικρατήσει η άποψη πως τα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται και αρκεί απλώς να σκουπίζονται με μια υγρή πετσέτα ή να καθαρίζονται με ένα βουρτσάκι.
Σίγουρα, μια μέθοδος γρήγορου καθαρισμού με υγρή πετσέτα εφαρμόζεται εύκολα σε μανιτάρια μικρής ποσότητας και κυρίως σ’ αυτά που προέρχονται από καλλιέργεια. Εφόσον τα μανιτάρια καλλιεργούνται μέσα σε αποστειρωμένα κομπόστ, ελαχιστοποιείται και η πιθανότητα να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια και ταυτόχρονα διατίθενται στον καταναλωτή αρκετά καθαρά. 
Τι γίνεται όμως με τα μανιτάρια που συλλέγουμε στο δάσος; Αρκεί ένα απλό υγρό καθάρισμα για να απομακρυνθούν οι λάσπες, τα βακτήρια και τα έντομα; Σ’ αυτή την περίπτωση ασφαλώς και επιβάλλεται το πλύσιμο με νερό, αρκεί να ληφθεί υπόψη πως απαιτ…

Ο Ιούλιος των μανιταριών

Ο φετινός Ιούλιος αποδείχθηκε παραδεισένια εποχή για όσους εξόρμησαν στα δάση και στους αγρούς για άγρια μανιτάρια. Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Mushring.comη καρποφορία συνεχίζεται ως έναν βαθμό μέχρι τις 20 Ιουλίου. Οι περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν άγρια μανιτάρια είναι από την Κεντρική Ελλάδα και πάνω, και κυρίως στην Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη. 
Από την 1η Ιουλίου μέχρι σήμερα, κατεξοχήν καλοκαιρινά μανιτάρια, όπως τα αγαπημένα μας Καισαρικά (Amanita caesarea), εντοπίστηκαν σε μεγάλη αφθονία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το παράδοξο όμως ήταν πως χαρήκαμε ιδιαιτέρως με τον εντοπισμό ειδών, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες, που απαντούν κυρίως το Φθινόπωρο, όπως οι Μακρολεπιότες (Macrolepiota procera). 
Το ακόμη πιο παράδοξο που συνέβη αυτόν τον Ιούλιο είναι πως αναπτύχθηκαν όχι μόνο φθινοπωρινά μανιτάρια, αλλά ακόμη και ορισμένα χειμωνιάτικα είδη, όπως οι Μαύρες τρομπέτες (Craterellus cornucopioides), τόσο στην Ελλάδα όσο και σε γειτονικές βαλ…