Η εφαρμογή mushring.com παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε χάρτες πρόγνωσης ευδοκίμησης μανιταριών προηγούμενης περιόδου (Free Trial)

Οι εγγεγραμμένοι (registered) χρήστες της σελίδας mushring.com έχουν πια τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χάρτες πρόγνωσης ευδοκίμησης μανιταριών προηγούμενης περιόδου, από 16 μέχρι 9 ημέρες νωρίτερα, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να αγοράσουν ένα mushring plan. Με την παροχή αυτής της δυνατότητας ο κάθε καινούργιος χρήστης θα μπορεί να πάρει μια πρώτη ιδέα για το πώς αποτυπώνεται η πρόγνωση επάνω στο χάρτη, αλλά και να ελέγξει αν στις περιοχές που τον ενδιαφέρουν είχαν αναπτυχθεί μανιτάρια τις προηγούμενες ημέρες.
 Θα μπορούσε, βέβαια, κάποιος να διερωτηθεί γιατί πρέπει πρώτα κάποιος να εγγραφεί ως χρήστης για να έχει αυτή δυνατότητα;
Μία πρώτη απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα είναι πως το mushring.com απευθύνεται κυρίως σ’ αυτούς που πραγματικά αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση και ενδιαφέρονται για τη συλλογή μανιταριών.
Το mushring.com παρέχει την πληροφορία πότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη μανιταριών, χωρίς να δηλώνεται και το πόσο θα διαρκέσει η καρποφορία τους. Όταν, λοιπόν, αποτυπωθεί στο χάρτη πως σε μια περιοχή ξεκινά η ανάπτυξη μανιταριών, ένας χρήστης μπορεί να υπολογίσει πως, ανάλογα βέβαια με τον τύπο του μανιταριού, για τις επόμενες 2-3 ημέρες τα μανιτάρια αυτά θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Αν μάλιστα πρόκειται για Μορχέλες, όπου η καρποφορία τους μπορεί να διαρκέσει έως και 14 ημέρες, τότε πια γίνεται κατανοητό πόσο χρήσιμο είναι να δίνεται δωρεάν η πληροφορία για την ευδοκίμηση προγενέστερης περιόδου. 
Το πιο σημαντικό απ’ όλα βέβαια είναι πως κατά καιρούς δίνεται κάποιο mushring plan δωρεάν σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες ή ακόμη παρατείνεται δωρεάν η διάρκεια του mushring plan που είχαν ήδη επιλέξει να αγοράσουν. Τώρα μάλιστα που πλησιάζει και η φθινοπωρινή σεζόν, το Mushring θα φανεί πολύ γενναιόδωρο απέναντι στους φίλους και ακολούθους του, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα να προετοιμαστούν σωστά για τις φθινοπωρινές τους εξορμήσεις, χωρίς να περιπλανιούνται άσκοπα στα δάση, γλιτώνοντας έτσι χρόνο, κόπο και χρήμα.