Η Μανιταρογιορτή στο Σκλήθρο και οι προγνώσεις για μανιτάρια

Μια μανιταρογιορτή αποτελεί ασφαλώς ευκαιρία για απόδραση και για διασκέδαση μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα, καθώς στα πλαίσια της γιορτής περιλαμβάνονται δράσεις και δρώμενα κοντά σε πανέμορφους μανιταρότοπους.

Βέβαια, μια μανιταρογιορτή αποτελεί και σημείο συνάντησης όλων εκείνων που αγαπούν τις εξορμήσεις στη φύση και θέλουν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους σχετικά με τα μανιτάρια. 

Μια καλή αφορμή, λοιπόν, για να συναντηθούν και να γιορτάσουν οι φυσιολάτρεις τους καρπούς του δάσους είναι ασφαλώς η 8η Γιορτή Μανιταριών του Σκλήθρου Λάρισας.


Τι προβλέπεται όμως για την ανάπτυξη των άγριων μανιταριών σ’ αυτή την περιοχή; 

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Mushring.com, αυτές τις ημέρες εμφανίζεται μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν μανιτάρια γενικά στην Ανατολική Θεσσαλία, συνεπώς και στο Σκλήθρο

Η καρποφορία με βάση τις προγνώσεις φαίνεται πως συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τις 9-10 Οκτωβρίου, λίγες δηλαδή ημέρες πριν τη γιορτή. 

Συνεπώς, εάν επαληθευτεί η πρόγνωση, στο Σκλήθρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγουν μανιτάρια τις ημέρες της γιορτής. Πάντως, σε μεγαλύτερα υψόμετρα της Ανατολικής Θεσσαλίας, στην Όσσα και στο Πήλιο, μάλλον η πιθανότητα να αναπτυχθούν μανιτάρια φαίνεται να είναι μεγαλύτερη.

Βέβαια, τις ημέρες κοντά στη γιορτή, θα είναι πιο ασφαλής μια τέτοια πρόγνωση και με μεγαλύτερα ποσοστά ευστοχίας.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως η Γιορτή του Σκλήθρου αποτελεί πάντοτε εγγύηση για εκείνον που επιθυμεί να εκδράμει και να περάσει μια όμορφη Κυριακή με καλή παρέα.