Χριστούγεννα με μανιτάρια!


Ενώ αναμένεται ένα διήμερο κακοκαιρίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και ίσως πολλοί λάτρεις των άγριων μανιταριών να ετοιμάζονται να αποσυρθούν από τις αγαπημένες τους εξορμήσεις,  φαίνεται πως οι συνθήκες αλλάζουν από την Πέμπτη. 




Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Mushring.com, μετά το πέρας της κακοκαιρίας, συνεχίζεται η ανάπτυξη των άγριων μανιταριών και μάλιστα μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων! 

Όσοι, λοιπόν, έχετε κανονίσει να περάσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων σε κάποιο χειμερινό θέρετρο της επαρχίας μην διστάσετε να εξορμήσετε και στο δάσος για μανιτάρια. Αλλά ακόμη και όσοι τελικά παραμείνετε στην Αθήνα, εάν επαληθευτεί η πρόγνωση, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τους πολύτιμους καρπούς του δάσους στην Πάρνηθα.

Έτσι, λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορεί να συνοδευτεί από διάφορες σπεσιαλιτέ με άγρια μανιτάρια. Μια ωραία πρόταση για ορεκτικό πιάτο είναι άγρια μανιτάρια ογκρατέν, αλλά ακόμη θαυμάσια ιδέα φαίνεται να αποτελέσουν τα άγρια μανιτάρια το βασικό υλικό για τη γέμιση της γαλοπούλας ή του κόκορα.

Καλά Χριστούγεννα και καλές εξορμήσεις!