Τα νέα «Μαρτιάτικα» μανιτάρια που προκαλούν έκπληξη


Και ενώ αυτή την εποχή στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, αναζητούμε στα δάση Μαρτιάτικα μανιτάρια -Hygrophorus marzuolus-, φαίνεται πως κάποιοι επιστήμονες αναζητούν μανιτάρια και στον ίδιο τον Άρη (Λατ. Mars-Μartis = Άρης).

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση, επιστήμονες που αναζητούν ένδειξη ζωής στον πλανήτη Άρη, υποστηρίζουν πως όντως υπάρχει ζωή σ’ αυτόν τον πλανήτη και μάλιστα μανιτάρια και λειχήνες! Για τη στήριξη αυτής της θεωρίας παραθέτουν 15 φωτογραφικές απεικονίσεις από τον Άρη, στις οποίες φαίνεται πως αποτυπώθηκαν μανιτάρια. 



Μάλιστα, μετά την εξέταση των δειγμάτων από τις φωτογραφίες της NASA εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν πως αυτά τα μανιτάρια του Άρη ανήκουν στους Βασιδιομύκητες και συγκεκριμένα πρόκειται για το Λυκόπερδο (puffbal).Τα μανιτάρια αυτά φωτογραφήθηκαν καθώς αναδύονταν από το έδαφος μέσα σε περίοδο τριών ημερών.

Τώρα, αν αυτό που φαίνεται να απεικονίζεται στις φωτογραφίες από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη είναι όντως μανιτάρια ή κάτι άλλο, οι μελλοντικές έρευνες ίσως μας δώσουν την απάντηση.

Πηγή: Evidence of Life on Mars?
mushring