ΓΙΟΡΤΗ «ΜΑΡΤIATIΚΩΝ», μια υπέροχη γιορτή σε έναν πανέμορφο τόπο

Χάρτης πρόγνωσης: 03/04/2019

Ο καλύτερος τρόπος για να «χαιρετήσει» κανείς τον ερχομό της άνοιξης είναι φυσικά μια μανιταρογιορτή σε έναν από τους καλύτερους μανιταρότοπους της Ελλάδας. Έτσι, λοιπόν, και φέτος οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας διοργανώνουν τη γιορτή «Μαρτιάτικων», (Hygrophorus marzuolus), στο Νεοχώρι της πανέμορφης λίμνης Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας, την Κυριακή 14 Απριλίου.

 

Νεοχώρι Καρδίτσας

Το Νεοχώρι είναι ένα πανέμορφο χωριό, απλωμένο σε μια πλαγιά με θέα τη λίμνη Πλαστήρα, που ασφαλώς αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Το χωριό απέχει 37χλμ. από την Καρδίτσα, περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο, ακολουθώντας τη διαδρομή Καρδίτσα-Μητρόπολη-Μορφοβούνι-Νεοχώρι.

Όσοι πάλι κινηθούν από τη Δυτική Ελλάδα μέσω Τρικάλων, μπορούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή Τρίκαλα-Μουζάκι-Νεοχώρι, μια απόσταση 47χλμ. και οδήγησης 1 ώρα και 10 λεπτά.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

α) ώρα 09:00-09:30, συγκέντρωση στο Βοτανικό κήπο.
β) ώρα 09:30-12:30, εξόρμηση στο δάσος για αναζήτηση και συλλογή μανιταριών, υπό την καθοδήγηση μελών του Συλλόγου.
γ) ώρα 12:30, επιστροφή και συγκέντρωση στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου αναγνώριση των συλλεχθέντων μανιταριών.
δ) ώρα 13:00, παρουσίαση θεμάτων σχετικών με τα άγρια μανιτάρια και προσφορά εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα-μανιταρόπιτα-μαγειρεμένα).

Ασφαλώς, όσοι θα συμμετάσχετε, θα πρέπει να φέρετε κατάλληλη για την περίσταση ενδυμασία -κυρίως αντιολισθητικά παπούτσια- και εξοπλισμό, καλάθι και πινέλο καθαρισμού. 

Μέχρι και σήμερα, οι προγνωστικοί χάρτες του Mushring.com αποτυπώνουν μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν μανιτάρια στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Πλαστήρα. Βέβαια, μια εβδομάδα πριν τη γιορτή θα ακολουθήσει και σχετική πρόγνωση ευδοκίμησης μανιταριών για τις ημέρες λίγο πριν τη γιορτή.

Το σίγουρο πάντως είναι πως τα «Μαρτιάτικα» μανιτάρια μάς περιμένουν στο Νεοχώρι να τα ανακαλύψουμε, κρυμμένα σε ένα θαυμάσιο δάσος που αξίζει όλοι να επισκεφτούμε.

Δείτε και το σχετικό βίντεο των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας



 

Καλή επιτυχία στη Γιορτή

mushring