Τα μανιτάρια κάνουν καλό και στην επιδερμίδα

 
Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, τα μανιτάρια χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες όχι μόνο ως φάρμακο αλλά ακόμη και για την περιποίηση της επιδερμίδας. Ενώ, λοιπόν, το μανιτάρι δεν αποτελεί ακριβώς ένα καινούργιο συστατικό για τη δημιουργία προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, δοκιμές για φόρμουλες με βάση το μανιτάρι ξεκίνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Μόλις το 2005 ξεκίνησε η δημιουργία μιας σειράς προϊόντων περιποίησης δέρματος, η Mega-Mushroom, με σκοπό την καταπολέμηση της φλεγμονής, την οποία ο Dr. Weil θεωρεί και ως βασική αιτία πολλών δερματικών παθήσεων και ερεθισμών. Η σειρά Mega-Mushroom περιλαμβάνει φόρμουλες εμπλουτισμένες με ένα μείγμα μανιταριών, όπως chaga, reishi, cordyceps και coprinus, και εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορούν στην αγορά. 

Ποια είναι τα οφέλη των καλλυντικών με βάση το μανιτάρι; 

Φαίνεται πως τα μανιτάρια δεν συμβάλλουν μόνο ως τροφή στη διατήρηση της καλής υγείας, αλλά και όταν εφαρμόζονται τοπικά στο δέρμα, προσφέρουν οφέλη, όπως: ενυδάτωση, επούλωση πληγών, αντιοξειδωτική προστασία, αντιγήρανση, μείωση της ερυθρότητας, προσφέρουν θρέψη-λάμψη στο δέρμα και λειτουργούν ως καταπραϋντικό. 

Τα μανιτάρια που χρησιμοποιούνται από την Mega-Mushroom ως βάση για τα καλλυντικά είναι: Chaga, Reishi, Shiitake, Tremella, Trametes versicolor, Cordyceps, Coprinus. Καθένα από τα παραπάνω είδη προσφέρει και τις ευεργετικές του ιδιότητες στην επιδερμίδα. To Chaga (Inonotus obliquus) περιέχει υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών του δέρματος. Επίσης, επειδή αυτοί οι μύκητες είναι πλούσιοι σε βετουλινικό οξύ, επιταχύνουν την ανάπλαση των ιστών του δέρματος, βοηθούν στην επούλωση των πληγών και δρουν ως αντισηπτικό. 

To Reishi (Ganoderma) βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, το Shiitake (Lentinula edodes) αφενός είναι πλούσιο σε κοζικό οξύ και μπορεί να συμβάλει στη λεύκανση της επιδερμίδας σε σκούρα σημεία, αφετέρου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ενθαρρύνοντας την ταχύτερη διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων, με αποτέλεσμα την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. 

Το Tremella λειτουργεί όπως το υαλουρονικό οξύ, το Trametes versicolor αναστέλλει την παραγωγή μελανίνης βοηθώντας στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων στο δέρμα, είναι αντιφλεγμονώδες και βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και των ερεθισμών. 

Το  Cordyceps είναι μια επίσης καλή πηγή αντιοξειδωτικών, βοηθώντας την ενυδάτωση του δέρματος, έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. 

Τέλος, ο Coprinus είναι βασικό συστατικό της σειράς καλλυντικών Mega-Mushroom κατά της ξηρότητας και της ευαισθησίας. 

Όλα τα ευεργετικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή καλλυντικών προέρχονται από το καρπόσωμα των μανιταριών και όχι από το μυκήλιο. 

Ας ευχηθούμε να δούμε τη σειρά αυτών των καλλυντικών σύντομα και στα ράφια των φαρμακείων της χώρας μας. 

Δείτε και την 8ήμερη πρόγνωση για ευδοκίμηση μανιταριών στο Mushring.com

https://aremesfermentis.com/blog/this-is-your-skin-on-shrooms/




mushring