Γιορτή των μανιταριών στη λίμνη Πλαστήρα

 


Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, το Νεοχώρι Καρδίτσας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους φίλους του μανιταριού για μια ξεχωριστή γιορτή, που σε όλους είχε λείψει τα τελευταία χρόνια λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. 

Σε ένα φιλόξενο χωριό με υπέροχους ανθρώπους, οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας σας περιμένουν να γιορτάσουν μαζί σας την έναρξη της ανοιξιάτικης περιόδου ευδοκίμησης μανιταριών σε μια υπέροχη γιορτή, έτσι όπως ξέρουν να γιορτάζουν οι Θεσσαλοί. 

Πρόγραμμα

Σάββατο 1 Απριλίου
Εθελοντές και μέλη των Μανιταρόφιλων θα ετοιμάσουν την μανιταρόσουπα, όπως και διάφορα εδέσματα με βάση τα μανιτάρια για την επόμενη ημέρα.

Κυριακή 2 Απριλίου
Στις 09:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον χώρο του Βοτανικού Κήπου Νεοχωρίου. Από εκεί ομάδες που θέλουν να κάνουν συλλογή μανιταριών θα εξορμήσουμε στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή εδώδιμων μανιταριών με έμπειρους συλλέκτες του συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας.

Στις 13:00 θα ξεκινήσει η γιορτή για όλους τους επισκέπτες στο ανοιχτό Θέατρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου. Θα προσφερθούν από τους διοργανωτές και εθελοντές του Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου εδέσματα με βάση το μανιτάρι, μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα, μαγειρευτά με διάφορους τρόπους από τον γνωστό μάγειρα Φώτη Παρασκευαϊδη.

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου / Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Υποστήριξη: Δήμος Λίμνης Πλαστήρα





mushring